حتی گذاشتن یک موسیقی لذت بخش در محیطی که افراد برای خرید مراجعه می کنند می تواند باعث شود احتمال تصمیم گیری خرید بالاتر برود.
تحقیقی در ژورنال تحقیقات علمی اروپا نشان داده است که موسیقی با صدای بلند باعث می شود مردم در فروشگاه سریع تر حرکت کنند، اما موسیقی ملایم تر و آرام تر زمان حضور در فروشگاه را افزایش میدهد. موسیقی پاپ با ریتم آرام باعث می شود تمایل به خریدهای ناگهانی بیشتر شود و تاثیر این ریتم حتی ممکن است به اندازهای روی حالت روحی شما تاثیر بگذارد که به تغییر انتخاب های خرید منجر شود!
رنگ و شکل ظاهری
بسیار مهم است که محصولات ما وقتی دیده می شود چه حسی به مخاطب منتقل میکند. بسیاری از شرکت ها اهمیت بسته بندی را دست کم می گیرند. اطلاعاتی که از طریق بینایی منتقل می شود تاثیر قابل توجهی بر احساس مخاطب از محصول یا خدمت شما دارد.
انتخاب رنگ مناسب نیز اهمیت دارد. رنگها می توانند بر نحوه خرید ما تاثیر بگذارند. مقاله ای که در سایت «لایف هکر» منتشر شده نشان داده است که پیشخدمت هایی که لباس قرمز می پوشند، اغلب انعام بیشتری دریافت می کنند و رنگ قرمز حتی بر میزان خریدهای آنلاین هم تاثیر می گذارد!
البته موضوع مقاله ما روانشناسی رنگ نیست و نمی خواهیم برتری یک رنگ را بر رنگ های دیگر نشان دهیم. موضوع مهم آن است که از انتخاب رنگ برای محیط کار، جعبه محصولات و … به راحتی نگذریم و به اندازه کافی تحقیق کنیم.
رنگ یکی از مواردی است که بعید است از یاد مشتری برود. با شنیدن واژه «ایرانسل» چه رنگی در ذهنتان تداعی میشود؟ برند «رایتل» چطور؟ نکته مهم آن است که وقتی رنگی را انتخاب کردیم در تمامی تبلیغات و اقلام بازاریابی از آن رنگ به عنوان رنگ غالب استفاده کنیم تا پس از مدتی آن رنگ بخشی از هویت کسب وکار ما شود.
رنگ باید با نوع محصولات یا خدمات ما همخوانی داشته باشد. مدتی قبل یک شرکت تولید آب معدنی در ایران از رنگ قرمز استفاده کرده است. قرمز رنگی گرم است و نمی تواند سرد و خنک بودن را تداعی کند.
حس لامسه
حس لامسه نیز در تصمیمات خرید ما نقش دارد. آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا مردم به کتاب کاغذی علاقه دارند و هیچگاه کتاب الکترونیکی جایگزین کامل کتاب نمیشود؟ یک دلیل آن است که مردم دوست دارند کتاب را در دست بگیرند و آنرا ورق بزنند.
آقای پاکو آندرهیل روانشناس محیطی درباره این موضوع تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده است که فروشگاههایی که به مشتریان اجازه می دهند محصولات را در دستشان بگیرند و سپس انتخاب کنند، فروششان بیشتر از فروشگاههایی است که محصولات در ویترین قرار دارند و امکان لمس محصولات وجود ندارد.
حس چشایی
مشخص است که نمی توان همواره از این مورد استفاده کرد. ولی حتی یک پذیرایی ساده و مناسب در شرکت یا فروشگاه میتواند شرایط حسی بهتری برای مخاطب ایجاد کند.
بازاریابی پنج بعدی
آقای مارتین لیندستروم در کتابش در اصطلاح «بازاریابی 5 بعدی» را مطرح کرده است. منظور او این است که در عملیات بازاریابی سعی کنیم تمامی 5 حس مخاطب را درگیر کنیم که البته همیشه امکانپذیر نیست. ولی میتوانیم تا جای ممکن حواس بیشتری را دخیل کنیم.
برای انجام بازاریابی 5 بعدی باید به موارد جزئی نیز توجه کنیم حتی دمای محیط، سیستم تهویه و … تاثیرگذار هستند.
http://www.golabic.ir/index.php/arshive-91/101-color
موضوعات مرتبط: بازاریابی مجازی Marketing Virtual ، بازاریابی الکترونیک Electronic Marketing ، تجارت الکترونیکElectronic business ، کسب وکار الکترونیکی E-business ، مدیریت ارتباط با مشتری CRM
برچسبها: بازاریابی مجازی , بازاریابی الکترونیکی , موفقیت در کسب وکار