از دیدن کسانی که سال های سال با هم شریک بوده اند و رفاقت شان و کارشان را به اتفاق هم حفظ کرده اند متعجب می شویم. همه شراکت هایی که با کلی تعارف و برادری آغاز می شود به چند ماه، نکشیده به دعوا و قهر و تسویه حساب می رسد. مسأله چیست؟ آیا موقع شروع کار، آنقدر حواسمان درگیر خود کار است که از همراهمان برای موفقیت در کار، غفلت می کنیم. جدای از اثراتی که این همکاری و بعد، قهر و آشتی ها روی اقتصاد دارد، اعصاب ما هم در این کشاکش آسیب می بیند. این مقاله را بخوانید که به شما کمک می کند تا یک شریک بادوام تجاری بیابید.
راه هایی برای انتخاب و حفظ یک شریک تجاری
اگر شما قصد تجارت دارید و احساس می کنید بهتر و امن تر است که این کار را به تنهایی انجام ندهید، تنها چیزی که نیاز دارید، یک شریک تجاری خوب است. اما قبل از اینکه دنبال شریک تجاری بگردید، مراقب باشید که فاکتورهای مهمی هستند که باید در حین تجارت، آنها را رعایت کنید. پیدا کردن یک شریک مناسب بسیار مهم و حیاتی است ولی شما در عین حال باید بدانید که چطور یک رابطه کاری را در زمان تجارت حفظ کنید. این راهکارها را برای پیدا کردن و نگه داشتن یک شریک تجاری خوب مدنظر داشته باشید.
وقتی شما با یک شریک تجاری مقتدر روبه رو می شوید، چیزی برای پیشنهاد داشته باشید.
شریک شما باید شخصی با میزان دانش و آگاهی لازم از تجارتی باشد که شما قصد شروع آن را دارید. اهداف شما و او باید یکسان باشند. راه های دو طرف برای رسیدن به این اهداف باید مشابه باشند. هر دو طرف باید به میزان ریسک و خطری که این کار برای آنها دارد، آگاه باشند و در این مورد توافق کرده باشند.
این اهداف و ریسک ها را به صورت مکتوب بیاورید و به شرکای خود نشان دهید و سپس برای آنها برنامه ریزی کنید.
قبل از اینکه در مورد این همکاری توافق کنید، از خودتان بپرسید که آیا این شخص واقعاً همان فردی است که می خواهید با او به طور روزانه و در ادامه فعالیت کاری خود همکاری کنید یا نه.
شرکای تجاری باید اعتماد کاملاً متقابلی به هم داشته باشند.

سعی کنید با شریک خود در مشکلات و موفقیت های تجارت سهیم شوید. مسلماً همواره در مورد شیوه های کاری با هم توافق ندارید. گوش کردن، بحث کردن و فهمیدن یکدیگر از اهمیت زیادی برخوردار است.دلایل شرکای تجاری خود را در این همکاری بدانید. شاید این همکاری به این خاطر باشد که یکی از آنها پول کافی دارد و دیگران تجربه لازم برای تجارت را دراختیار دارند. این موضوع که پیش از امضای قرارداد همکاری شما و شریک تان در مورد اهداف و ریسک های احتمالی با دیگران توافق دارید، مهم است.اگر یکی از شرکای شما از شما در مورد خیلی از جنبه های تجارت قوی تر است، به او اتکا کنید. شاید شما بهتر با فروشنده ها معامله کنید، ولی شریک شما در بخش خدمات به مشتری توانایی های بیشتری داشته باشد. به یاد داشته باشید هر کاری که شما به بهترین نحو انجام می دهید، به نفع هر دو طرف خواهد بود.اهداف شخصی شما ممکن است در طی سال ها تغییر کنند. هیچ اشکالی به این موضوع وارد نیست. البته تا زمانی که به اهدافی که با شریک خود تعیین کرده اید، خدشه وارد نشود.
سخت انتخاب کنید
شریک کاریتان را خیلی با دقت وعاقلانه انتخاب کنید و نباید این انتخاب از روی ناچاری درماندگی و محدودیت باشد. در هر جایی که هستید صدها شریک کاری برای شما هست که می تواند برای شما همکار باشند.
فرض کنیم که شما یک ایده ی عالی برای کسب و کارتان دارید و شخصا توانایی و مهارت هایتتان را در اختیار کارتان میگذارید.
خیلی از کارآفرینان برای بیشتر کارهایشان با اولین فرصت عجولانه تصمیم به انتخاب میگیرند واین در حالی است که اغلب گزینه هایی که پیش رویشان وجود دارند را نمیبینید.
در صورتی که هر گونه رابطه شخصی با شریک خود دارید در نظر داشته باشید که زندگی شخصی در تمامی جوانب کاری تان نیز اثر خواهد گذاشت و بهتر است که مرز میان این دو را از یکدیگر جدا کنید. در مواقع گفتگو با یکدیگر مشخص نمایید که چه زمان بحث شما کاریست و چه زمانی شخصی. هیچگاه زندگی شخصی خود را با کار ادغام نکنید.
تحقیق کنید
در انتخاب شریک خوب فکر کنید و حتما زمانی را به آن اختصاص دهید. پشتکار لازم را داشته باشید با تعدادی از اشخاصی که با فرد موردنظرتان همکار بوده اند و یا در کاری با هم سرمایه گذار بوده اند حرف بزنید. وحتئ با کسانی که با ایشان از صفر شروع کرده اند یا وقتی به درآمد رسیده اند. یعنی در کل با اشخاصی که از جنبه های متفاوت کاری با هم بوده اند حرف بزنید و بیشتر راجع به فرد موردنظرتان بدانید. ویژگی شخصیتی خوب و بد و حتما بدترین عادت هایش را بشناسید.
نیازهایتان را مشخص کنید
یک شریک کاری باید بتواند با توانایی ها و مهارت های شخصی شما همگام شود و به نحوی مکمل مهارت های شما باشد. و باید جنبه های متفاوتی از یک کسب و کار را پوشش دهد، باید تجارب و تخصص هایی متفاوت ومکمل با شما را داشته باشد. و بتواند مسئولیت بخشی از یک کسب و کار را برعهده گیرد. همانند بازاریابی – فروش- مدیریت منابع انسانی و تخصصهای تکنولوژویک – مدیریت و ….
با کسانی که با شما مهارت های مشترکی دارند تیم نسازید یا کسانی که مطیع و تحت تسلیم شما باشند. شما به شخصی نیاز دارید که شما را به چالش بکشد و شما را توسعه و ترفیع دهد و مراحل بهتری را تجربه کنید.
وقتی که شما یک تیم شدید مجموعه شما همگی با هم باید اکثر جنبه های کسب و کارها رامداوم رشد و بهبود بخشید و با همبستگیتان شرکت و کارتان را به پیش ببرید.
برنامه ریزی برای موفقیت امری بسیار مهم در یک کسب و کار به شمار می رود. ما غالبا وارد کاری می شویم و در مورد اینکه اگر کسب و کار شرکت با شکست روبرو شد چه اتفاقی خواهد افتاد، حرفی به میان نمی آوریم. از این رو باید مطمئن شوید که شما و شریکتان چشم اندازی مشابه به یکدیگر را نسبت به آینده دارید. اگر یکی از شرکا قصد توسعه کسب و کار را داشته باشد و دیگری به شرایط موجود راضی باشد قطعا در آینده دچار مشکل خواهند شد.
امتحان کنید
قبل از اینکه رسما و قانونی با هم شریک شوید در پروژه ای چند هفته ای با هم کار کنید. برای مثال وقتی شریک شما به عنوانCFO مدیر ارشد مالی در سازمانتان کار میکند بودجه ای را در اختیار او قرار دهید و فعالیت ها و تاثیرات را با همدیگر و همکارانتان را بررسی کنید تا بدانید برای زمانی طولانی چگونه خواهد بود. شما باید اخلاق کاری شریکتان را تجربه کنید و شما باید به حس تفاهم و مدیریت همکاری با هم رسیده باشید قبل از آنکه به طور رسمی و قانونی کسب و کار شرکت خود را راه اندازی کرده باشید.
واضح و صریح باشید
در نگارش ها و نوشته هایتان، صریح باشید. تعریف دقیق و تمیزی از وظیفه و کار داشته باشید. عنوان و محدوده ی وظایف و مسولیت ها را روشن کنید. روی ساعات کار هرکدام از افراد در هفته با هم به توافق برسید. در تقسیم درصد سهام بین طرفین انصاف ا رعایت کنید. و با مشاوره این کار را انجام دهید.
با طراحی یک مدل و برنامه کسب و کار همه جانبه خیلی از مشکلات شما در اینده حل خواهد شد.
جمع بندی
در پایان باید یادآور شویم که شراکت کردن یا نکردن انتخاب دشواری است و بهتر آنکه پیش از هر گونه اقدام همه چیز را روی کاغذ بیاورید. در هر صورت با چشمان باز دست به چنین کاری بزنید و مطمن باشید که کار و زندگی خصوصی به هیچ وجه به صورت کامل از هم جدا نیستند.
شما تنها زمانی که با شخصی وارد تجارت شدید می توانید به او اعتماد کنید. پس به دنبال شخصی بگردید که صداقت برایش ارزش داشته باشد و از نظر حرفه ای و شخصی فرد مقبولی به نظر آید. انتخاب یک گزینه نامناسب به عنوان شریک تجاری ممکن است به ضرر شراکت تمام شود و باعث ایجاد شکاف و جدایی میان دو طرف و از دست دادن مشتریان شود و حتی مشکلات حقوقی برای شما و تجارت شما ایجاد کند.
همواره به یاد داشته باشید بدون شریک ماندن بهتر از شریک بد داشتن است. شریک تجاری شدن، نیازمند هم زیستی طولانی مدت میان دو یا چند نفر است. شما زمان زیادی را برای طرح ریزی رویدادهای گوناگون تجاری با شرکای خود سپری می کنید و باید بتوانید در طولانی مدت وقت خود را با آنها بگذرانید. تجارت شما چیزی است که در واقع شما آن را خلق کرده اید و برای رشد بیشتر به تغذیه صحیح نیاز خواهد داشت. شما شریکی می خواهید که با همان میزان هیجان و اشتیاق خودتان به شما در راه پیشبرد این تجارت کمک کند. اما این شخص باید در عین حال از نظر فلسفه های فکری و هم با شما شریک باشد.
منابع : برترین ها ، دیجیاتو ، ایما